fredag, september 16, 2005

Rotfruktsköttfärssås

Spagetti med klassisk köttfärssås är ju förstås jättegott, men det skadar inte att variera sig lite!

ca 500 gram köttfärs
1 bit rotselleri
3 morötter
3 palsternackor
2 stora gula lökar
Olja till stekning
1-2 msk curry
2 msk maizenamjöl
2-3 dl vatten eller vin
2-4 msk senap, gärna Dijon
Drygt 2 msk soya
Salt och peppar, i ordentliga mängder


Skala och riv rotsakerna grovt. Hacka löken. Bryn sedan färsen i en stor stekpanna eller gryta och pudra över curryn. Tillsätt sedan rotsakerna och löken och låt det fräsa i några minuter. Därefter pudrar man över maizenamjölet och rör om väl.

Slutligen häller man på vatten eller vin och smaksätter med senap, soya, salt och peppar. Var inte för snål med vätskan, eftersom mjölet gör att såsen tjocknar! Låt sjuda i 5-10 minuter och servera sedan med pasta och grönsaker.

Källa: ICA 2003