torsdag, september 01, 2005

Grahamsbullar med klegg

I tisdags efter joggingrundan bjöd jag sambon och två springkompisar pÅ följande mackor. Funkar bra även som lunch, lättare middag eller i picknickkorgen.

Inledningsvis grillar man några kycklingfiléer eller köper färdiga. Sedan bakar man bullarna och fyller dem med skivad kyckling, tomatskivor och guacamoleröra.

Cranks Grahamsbullar, ca 16 st

1 paket jäst
2 tsk salt
7 dl ljummet vatten
1 l grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
2 msk honung


Lös jästen i saltet genom att röra runt det i en bunke.
(It's a kind of magic!)
Häll i vattnet och honungen och låt stå en kvart.
(Nu bubblar det. Mer magi!)
Rör ner mjölet, lite i taget, tills du har en bra deg. Rulla 16 bullar och lägg på plåtar. Låt dem jäsa drygt en halvtimme innan du gräddar dem. 20 minuter i 200 grader. Se till att de kallnar något innan du fyller dem med klegget!

Guacamoleröra
4 mogna avokador
1 burk creme fraiche
2 msk citron
1 gul lök
1/2 röd chilifrukt
2 tomater
2 vitlöksklyftor
2 krm salt


Mosa avokadorna. Finhacka löken, vitlöken och chilin.
Grovhacka tomaterna.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Källa: Fitness Magazine, maj 2004

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om du bara visste hur jag letat efter detta recept. Tom mejlat Fitness Magazine men utan resultat. Nu när jag en glad dag googlade på "lös jästen i saltet" så snubblade jag in på din blogg. Tackar tackar!

/JayEm

30 november, 2007 20:21  
Blogger Loyce said...

Roligt att du åter fick chansen att göra de däringa grahamsbullarna! Hoppas de blir så goda som du minns dem! :)

30 november, 2007 21:23  

Skicka en kommentar

<< Home